Optimizează-ți site-ul pentru Google pentru a reduce aproape la 0 costurile de promovare. Sute, mii sau chiar zeci de mii de potențiali clienți care să-ți viziteze site-ul lună de lună, fără ca tu să plătești. Acesta e visul oricărui antreprenor sau specialist în marketing. Ei bine SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare), are toate aceste beneficii:

1. Trafic gratuit
Atunci când site-ul tău apare în rezultatele organice, nu ești taxat de fiecare dată când cineva dă click pe link-ul către website-ul tău, cum este cazul promovării plătite prin Facebook sau Google Adwords.

Mai ales că în ziua de astăzi optimizarea pentru motoarele de căutare nu mai este așa tehnică precum era în trecut și oricine are puțină răbdare o poate învăța.

2. Trafic constant, lună de lună
Optimizarea unui site e printre cele mai rentabile metode de a te promova online. Să facem o comparație cu promovarea pe Facebook pentru a înțelege mai bine la ce mă refer.

Pe Facebook, depunem foarte mult efort pentru a publica conținut cât mai creativ care e văzut doar pentru o scurtă perioadă de timp. După câteva zile, acea postare e uitată și trebuie să reluăm ciclul din nou.

În schimb, un site optimizat pentru motoarele de căutare necesită doar un efort inițial, până când acesta apare în primele rezultate.

Apoi va continua să atragă trafic lună de lună, fără ca tu să plătești pentru acesta.

Sursa: smarters.ro

SEO si Marketing

Leave a Reply