5 motive pentru care să-ți deschizi un magazin online

creare magazin online

Dacă ai o mică afacere și dorești să vinzi mai mult și să-ți lărgești orizontul, atunci este o idee extraordinară să-ți deschizi un magazin online.

Vei obține astfel noi clienți și vei putea vinde în orice moment al zilei și în situații în care magazinele offline, fie ele situate în centrul unui oraș, la margine sau la colțul unei străzi, au de suferit, exemplu fiind anul pandemic 2020, când foarte multe afaceri mici offline s-au închis.Un shop online poate aduce foarte multe oportunități și este destul de ușor de administrat, o poate face oricine.

Ți-am expus mai jos 5 motive pentru care să lansezi un magazin online:

1. Vei avea mai mulți clienți

Un shop online nu este numai un canal de vânzări, ci și unul de comunicare. Astfel, dacă vei pune bazele unui magazin online, atât afacerea, cât și marca de care te ocupi vor avea parte de o mai mare vizibilitate. Acest “artificiu” va atrage clienți care încă nu știu de afacerea ta, dar care vor fi entuziasmați să primească noi informații avantajoase.
Mai mult decât atât, cu ajutor site-ului web poți comunica real cu actualii sau cu potențialii clienți, le vei putea răspunde curiozităților sau nelămururilor.

2. Poți crea o “comunitate a clienților”

Site-ul web te ajută foarte mult să-ți creezi o comunitate de clienți fideli, care pot fi un exemplu pentru persoanele nou-doritoare sau curioase de produsele pe care le propui. Cu ajutorul magazinului online ești mereu la curent cu dorințele clienților fideli, cu propunerile lor, dar, mai ales, le poți atrage atenția permanent prin promoții de fidelitate, coduri de reduceri sau produse noi.
Este atât de simplu, iar online-ul oferă atât de multe variante de a evolua!

3. Îți vor crește considerabil vizitele în magazinul fizic

Dat fiind faptul că afacerea și produsele tale sunt publice și beneficiezi de o largă vizibilitate, cu siguranță vizitele în magazinul tău fizic vor crește considerabil! Acest lucru se poate întâmpla cu ajutorul referinței locale, și anume, plasarea magazinului pe Google Maps. De asemenea, site-ul poate conține funcția prin care clienții pot rezerva o vizită în magazin pentru a încerca anumite produse.

4. Îți vei promova produsele la nivel național

Încă un beneficiu al magazinului online este acela că vizibilitatea mărcii tale poate crește la nivel național. Pentru asta este nevoie să implementezi posibilitatea de a livra la domiciliu produsele, iar acest lucru va aduce popularitate magazinului tău în toată țara.
Evident că odată cu acestă popularitate va crește numărul clienților, dar și câștigurile materiale.

5. Îți poți crește întreaga activitate prin crearea unui canal de vânzări

Un site de comerț online este o idee excelentă pentru că este conectat direct la magazin și, odată implementat, va reprezenta un motor fundamental al activității tale. Web-ul face parte acum din viața oamenilor, pentru că este mult mai ușor și mai accesibil de a afla informații despre produsele necesare doar cu un simplu click. Mai mult decât atât, un magazin online poate aduce beneficii suplimentare, în sensul că vizibilitatea produselor nu dispare chiar dacă magazinul tău fizic este închis, chiar dacă sunt zile libere sau sărbători. Așa, clienții vor putea să intre permanent în contact cu ceea ce dorești să le oferi.

Magazinul online sună o idee bună? Atunci e momentul să nu mai aștepți, mai ales după ce ai aflat care sunt principalele motive pentru a face acest pas!

canal de vanzariclientimagazin online

Comments are disabled.